Breaking News

Eetkamerstoelen kopen – stijl telt maar constructie ook

 

De meeste woonruimtes hebben twee centrale plekken: de zithoek en de eethoek. En het is niet altijd even duidelijk waar het zwaartepunt dan ligt. Dat zou overdag zomaar de eethoek kunnen zijn want aan tafel kun je meer met spullen doen dan op de bank. Terwijl je de bank en de fauteuils wellicht met zorg uitkoos, gold dat minder voor de eetkamerstoelen. Toch maak je daar net als bij de bank elke dag gebruik van. Ze mogen dus best comfortabel zitten. En qua stijl passen bij je eettafel. Keuze is er genoeg, je kunt uit heel veel modellen kiezen. Ga je eetkamerstoelen kopen, dan kun je gaan duizelen van het riante aanbod aan stof om de stoelen te stofferen. In dit blog komen een paar aandachtspunten ter sprake die kunnen helpen bij het kopen van eetkamerstoelen.

De maten moeten kloppen

Bij een lang diner merk je het op sommige stoelen; zit niet lekker meer. Dat is dan ook het uitgangspunt van een goede eetkamerstoel, ook na twee uur moet hij nog prima aanvoelen. De gemiddelde zitdiepte van een stoel is 40 cm en de zithoogte bedraagt 46 cm. Als je online gaat shoppen naar stoelen, check dan ook de technische informatie. En probeer een stoel gewoon in de winkel. Ideaal is een zithouding waarbij je rug tegen de leuning van de stoel steunt. Je lichaam maakt dan een hoek van negentig graden terwijl je knieën net zo hoog staan als de zitting. Je voeten kun je vlak op de grond zetten.

Eetkamerstoelen kopen voor lang zitten

Hoe druk is het bij jou aan tafel? Is lang natafelen bij jullie heel gewoon? Vinden je kinderen het prettig om aan tafel te spelen? Dan is het aan te raden dat je eetkamerstoelen kopen gaat die armleuningen hebben. Lekker om zo achterover te leunen en je armen een beetje over de leuningen te laten hangen. Ga je aan tafel alleen even snel ontbijten en kort dineren? Dan hoeven de leuningen eigenlijk niet. Sommige mensen kiezen voor een combi. Een paar stoelen zijn dan wel van leuningen voorzien en de andere niet. Ook voor een mooie stof zou je wat tijd moeten uittrekken. Zelf in leer is een heel divers aanbod. Bedenk dat de tafel qua stijl en kleurwerking moet passen bij én de eettafel én de kleurstellingen van je interieur.

Eetkamerstoelen kopen die rank en open aandoen

Decennia terug werden er al buizen stoelen ontworpen in Nederland en verkocht. Tegenwoordig is staal helemaal ‘en vogue’ en zijn er mooie, speelse of strakke frames beschikbaar. Met dit type eetkamerstoelen voorkom je dat je eethoek te massief gaat ogen. De slanke belijning van de frames helpt dat tegen te gaan. 

Check de digitale betrouwbaarheid van online shops

Liever online kijken en kopen dan naar een winkel rijden en door de showroom zwalken? Dat kan maar wees voorzichtig met online aankopen en check eerst het volgende voor je op deze manier eetkamerstoelen kopen gaat:

  • Kloppen de maten met wat je thuis hebt berekend?
  • Van welke materialen zijn de eetkamerstoelen gemaakt?
  • Zijn dezelfde stoelen niet elders goedkoper te krijgen?
  • Zijn er veel reviews?
  • Zijn de meeste reviews positief?
  • Wat zijn de leveringsvoorwaarden?
  • Is het bestelde gratis te retourneren?
  • Kun je ook na levering betalen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *